tisdag 28 maj 2019

OSLO 2019

Hej på er!

Det är över en vecka sedan vi kom hem från Oslo och ingen uppdatering har fortfarande synts till på denna blogg. Nåväl, NU är det i alla fall dags. "Bättre sent än aldrig" och så vidare.

Vår långhelg i Oslo blev verkligen lyckad! Vi fick dela den norska glädjen på syttende mai och det var nog en otroligt häftig upplevelse. Strålande sol, gatorna packade med människor, folkdräkter, flaggor och Norges färger överallt. Vi kollade på barnparaden med resten av Oslos befolkning, såg kungafamiljen vinka från slottet, hade picknick i parken, åt glass vid Aker Brygge och finmiddag på en italiensk restaurang. Däremellan gick vi i flera timmar och bara tog in allt. Kan verkligen rekommendera att besöka Norge på deras nationaldag!








Under hela helgen gick vi väldigt mycket och hann därför se stora delar av Oslo. Vi besökte bland annat sevärdheterna Akerhus fästning, Vigelandsparken och Operahuset. En del shopping, en fenomenal hotellfrukost och ett par cafébesök blev det också. På söndagen var vi ut till Holmenkollen skidstadion. Som den skidfantast jag alltid varit, så var det definitivt en av höjdpunkterna att få se stället med egna ögon. Vi passade också på att gå längs en av vandringslederna och ta in lugnet och den fina naturen. Under resan inföll också två hockeymatcher, samt finalen i Eurovision och dem kollade vi också mer eller mindre troget på.



















Tacksam över denna resa, över att vi hade orsak att göra den och över allt vad vår vänskap innebär! ♡♡♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar