torsdag 26 oktober 2017

Om att värdesätta livet

Jag hade tänkt skriva ett redan inlägg i går. En text om att vara tacksam och uppskatta det man har. Anledningen till att jag gick i dessa tankar var egentligen bara en plötslig släng av förkylning och medföljande feber. En ganska obetydande sak, men ändå tillräcklig för att tänka över hur bra det är, då man får vara frisk. Hur man borde vara tacksam för precis varenda morgon som man får vakna upp.

På grund av dagens tragiska olycka i Raseborg, finns det ett antal personer som inte kommer vakna upp i morgon. Personers vars liv hastigt avslutades, alltför tidigt. Personer som hade familj och vänner, som i dag haft världens värsta dag. Chocken och den därpå följande sorgen, ilskan och saknaden kan man ej förstå och knappast heller någonsin beskriva.

Vad vi andra nu kan göra är att visa vårt stöd och deltagande i sorgen. Om det finns något konkret som kan göras, gör vi också det. En annan sak är verkligen att stanna upp och bara uppskatta det liv man har. Med alla de svårigheter och bekymmer som ingår, är det ändå ett liv - värt att vara tacksam för varje minut. Visa kärlek till era medmänniskor, se till att varje dag räknas! Ge kramar, lyssna, finns till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar