söndag 26 april 2015

Dag 2

Vi började dagen med tidig väckning - ställde oss och åt morgonmål på hostellet.  Efter det blev det rundvandring i Kasimierz som alltså är ett historiskt judiskt distrikt. Våra guider var riktigt bra, svenska talade de dessutom. Vi gick ganska länge och hann se en hel del på vägen. 

                                             
                                             
       
Vi fick bland annat se en judisk gravgård. Kontrasten mellan de fina vårgröna träden och de vanskötta gravstenarna var ganska slående.

                                                
                                                

Lilla torget tror jag bestämt att det här hette. På båda sidorna fanns flera judiska restauranger och synagogor.

                                               
Vid den här trappan har flera scener från bl.a Schindler's list spelats in. Den är därför en stor sevärdhet.
                                               
En kärleksbro med otaliga hänglås.
                                               
                                     
Finner inga ord för skönheten i denna bild, haha. #noshame

Efter rundturen i Kasimierz tog vi bussen till Wieliczka, en liten by/stad med en berömd saltgruva. Vi åt god mat - wienerscnitzel och klyftpotatis. Efter det hade vi lite fritid som gick åt till glassätande och ett butiksvarv. Efter det var det dags att gå ner i gruvan. Det var nog ganska häftigt att vara så djupt under marken och se allt fint de byggt dit. Tyvärr har jag inga bilder därifrån ännu, man skulle nämligen köpa ett fotopass för att få ta bilder - vilket jag inte gjorde. Vi kom överens att Jannike som hade kameran fick fota, så om ni vill kan jag visa några av de bilderna sen.

       
Ett gruppfoto blev taget i alla fall, roligt att ha som minne. Vi hade verkligen en supergrupp! 

Rundturen i saltgruvan var väldigt lång och efter det var nog bussturen tillbaka välbehövlig som vilopaus. Vi hoppade av nära centrum i Krakow och spenderade sen kvällen i Galeria Krakowska. Det var ett stort köpcenter med fem våningar. Min telefon hade slått av redan då, så har inga bilder därifrån. Vill ni se hur det ser ut kan ni alltid googla. Då vi kom tillbaka till hostellet var vi ännu uppe en god stund, trots tröttheten. Sen till sist sommade vi nog som stockar efter dagens alla händelser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar